24 másodperc a tatamin

Cselgáncs Eb - Szabó Franciska villámgyőzelme

A 24 éves békéscsabai Szabó Franciska első meccsén mindössze 38 másodpercet töltött a tatamin.

2016.04.22 11:51MTI

A 63 kilogrammos Szabó Franciska villámgyőzelemmel kezdett pénteken az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon Kazanyban, öccse, Frigyes viszont helyezetlenül zárt.

A 24 éves békéscsabai Szabó Franciska első meccsén mindössze 38 másodpercet töltött a tatamin: rögtön földharcot kezdeményezett a spanyol Cristina Cabana Perez ellen, majd durva fojtás következett, melyet az ellenfél kénytelen volt lekopogni. Az U23-as Európa-bajnok magyar dzsúdósra a 16 között jóval nehezebb feladat vár, ugyanis a világbajnok szlovén Tina Trstenjak lesz az ellenfele. Szabó az olimpiai kvalifikációs világranglista 49. helyén áll, így nincs reális esélye a riói kvótára.

Két évvel fiatalabb öccse, a 73 kilós Frigyes - aki a top 100-on kívül található - a hazai közönség előtt szereplő Uali Kurzsevvel találkozott a 64 között. A leányvári versenyzőt háromszor, míg riválisát csak egyszer intették, így az orosz jutott tovább.

Ami a második nap többi magyarját illeti, a szintén 73 kilós, olimpiai második Ungvári Miklós erőnyerőként a 32 között kapcsolódik be a küzdelmekbe, mint ahogy 81 kilogrammban Csoknyai László és Krizsán Szabolcs is. A 70 kilós nőknél az ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák Szabina lép tatamira még a Tatnyefty Arénában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.