Magyar siker Oroszországban

Cselgáncs Eb - Pupp Réka sikere a nyitónapon

A 19 éves paksi dzsúdós a 32 között az azeri Aisa Gurbanlival találkozott.

2016.04.21 12:44MTI

A 48 kilogrammos Pupp Réka győzelmével kezdődött meg magyar szempontból csütörtökön a 65. olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság Kazanyban.

A 19 éves paksi dzsúdós a 32 között az azeri Aisa Gurbanlival találkozott, aki alig egy perc elteltével vazaarit kapott egy csípődobásra, ám húsz másodperccel később a magyarok junior Európa-bajnoka karfeszítést kezdeményezett, melyet ellenfele kénytelen volt lekopogni. Pupp Réka - akire a nyolcaddöntőben az izraeli Sira Rishony vár - az olimpiai kvalifikációs világranglista 66. helyén áll, és a riói kvótához az első 14 hely valamelyikét kellene megszereznie.

Ami a nyitónap többi magyarját illeti, Pupp súlycsoporttársa, az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva erőnyerőként később kezd, mint ahogy 57 kilóban a vb-harmadik Karakas Hedvig is. Szabó Katinkát (52) és Zámbori Bencét (66) viszont várhatóan nemsokára tatamira szólítják a Tatnyefty Arénában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.