48 éves volt

Verseny közben elhunyt Kaposvári Zsolt vívóbíró

A "világ egyik legjobb versenybírója" olimpiai és világbajnoki döntőket vezetett, halálakor is zsűriként, az ázsiai olimpiai pótkvalifikációs versenyen vett részt Kínában.

2016.04.14 13:40MTI
Kaposvári Zsolt (Fotó: MVSZ)

Életének 48. évében, csütörtökön verseny közben elhunyt Kaposvári Zsolt vívóbíró.

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) honlapján megjelent hír szerint a "világ egyik legjobb versenybírója" olimpiai és világbajnoki döntőket vezetett, halálakor is zsűriként, az ázsiai olimpiai pótkvalifikációs versenyen vett részt Kínában.

Kaposvári Zsolt a Honvéd kardvívójaként részt vett junior-világbajnokságon, későbbi pályafutása során felnőtt csapatbajnoki aranyérmet is nyert. Háromfegyvernemes zsűriként a legutóbbi két olimpián egyformán a finálékban bíráskodott, vezetett világbajnoki döntőt, 2011-ben az esztendő legjobb kardzsűrijének választotta a nemzetközi szövetség (FIE), amely jelölte őt az augusztusi, Rio de Janeiró-i olimpiára.

Váratlan halálának pontos oka egyelőre nem tisztázott - tájékoztatta a FIE az MVSZ-t.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.