Labdarúgás

Állami gondozottak játszhatnak a világ legnagyobb gyerektornáján

Nevelőszülőknél és gyermekotthonokban élő 10-12 éves gyermekek vehetnek részt idén Magyarországról a világ gyerekeknek rendezett legnagyobb futballtornáján.

2016.04.12 12:30MTI

A Danone Focikupa a Gyermekekért hazai fordulóiban a vállalat társadalmi támogató programja keretében, az MLSZ és az Egészséges Életmódért Sportalapítvány támogatásával Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen, valamint Budapesten kerül sor válogatókra az állami gondoskodásban élő gyerekek számára - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t. A győztesek a kupa budapesti döntőjében mérkőzhetnek meg a hazai elsőségért, a nyertes csapat pedig a párizsi világdöntőben képviselheti majd Magyarországot.

A Danone Focikupát 15 éve rendezi meg rendszeresen a vállalatcsoport, eddig világszerte mintegy 2,5 millió gyermek vett részt rajta. A kupa nemzetközi fővédnöke Zinédine Zidane, Magyarországon pedig Szántó Dávid sportriporter vállalta az országos nagyköveti tisztséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.