Vizes hírek

Vizes vb 2017 - Július 14-én lesz a megnyitó

A Várkert Bazár előtti Duna-szakasz lesz az ünnepélyes megnyitó helyszíne.

2016.04.06 10:13MTI

Július 14-én lesz jövőre a magyarországi vizes világbajnokság megnyitója - többek között erről döntött a szervezőbizottság a legutóbbi ülésén.

A testület Seszták Miklós elnök vezetésével a Várkert Bazár előtti Duna-szakaszt választotta ki az ünnepélyes megnyitó helyszínéül.

Döntés született arról is, hogy a szinkronúszó-versenyeket és a záróünnepséget a Városligetben tartják, a tervek szerint erre a célra ideiglenes medence épül a Városligeti Műjégpályán.

Véglegessé vált az óriás toronyugrás helyszíne is: a versenyszámot a Parlamenttel szembeni Duna-parton kialakított speciális létesítményben rendezik meg. A televíziós közvetítés jóvoltából így Budapest három különböző arca, legvonzóbb, legszebb részei mutatkozhatnak majd be az egész világnak - olvasható a BP2017 Nonprofit Kft. szerdai közleményében.

A vb-nek - amelyen úszás, műugrás, műúszás, nyíltvízi úszás és vízilabda szerepel a programban - eredetileg Guadalajara adott volna otthont, ám a mexikói város pénzügyi okok miatt tavaly februárban visszalépett. A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA tavaly március 11-én közölte, hogy Budapestnek adja a rendezés jogát. A nyílt vízi úszók versenyeinek Balatonfüred ad majd otthont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.