Esély

Karate ob - Hatszáz résztvevő, először indultak parakaratésok

Nagy az esélye, hogy idén augusztusban a NOB illetékesei igent mondanak, és a karate ott lesz a 2020-as olimpián.

2016.04.04 12:06MTI

Mészáros János, a hazai sportági szövetség (MKSZ) elnöke, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke jelentette be a hírt a karatésok hétvégi országos bajnokságán, amelyen hatszázan indultak.

A szombat-vasárnapi mogyoródi ob egyik különlegessége volt - írta hétfői beszámolójában az MKSZ -, hogy most először bemutató versenyszámként fogyatékkal élők által gyakorolt, úgynevezett integrált számok viadalait is megrendezték, 38 parakaratés részvételével.

Összesítésben az MTK végzett az éremtáblázat élén, míg a BVSC a felnőttek, az UTE pedig az utánpótlás kategóriákban nyújtott kiemelkedőt.

A 2016-os magyar bajnokok:

formagyakorlat:

férfiak: egyéni: Koch Szabolcs (Sporting Budo) csapat: Oroszlány

nők: egyéni: Sterck Laura (MTK) csapat: MTK

küzdelem:

férfiak: 60 kg: Kapdebo Lóránd (BVSC-Fighter) 67 kg: Tadissi Martial (UTE Kaisei) 75 kg: Hárspataki Gábor (MTK) 84 kg: Höning Alexander Buda (BVSC-Fighter) +84 kg: Höning Ádám Buda (BVSC-Fighter) csapat: MTK

nők: 50 kg: Molnár Réka (UTE Kaisei) 55 kg: Varga Fruzsina (Magyar Goju-kai) 61 kg: Bartha Nikola (BVSC-Fighter) 68 kg: Kunos Zsuzsanna (Hegyvidék) + 68 kg: Sterck Laura (MTK)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.