Magyar siker

Győri középiskolás lányok nyerték a kézilabda VB-t Rouenben

Aranyéremmel tértek haza a győri középiskolás lányok az Iskolai Kézilabda Világbajnokságáról, míg a balatonfüredi fiúk az 5. helyen végeztek.

2016.03.21 13:39ma.hu

Az ISF a diáksport világszervezete, amely évtizedek óta rendszeresen számos sportágban hirdeti meg az iskolai világbajnokságokat, illetve a Gymnasiade-t amely a középiskolás sportolók nemzetközi seregszemléje. A kétévente megvalósuló ISF Iskolai Kézilabda Világbajnokságnak idén a franciaországi Rouen városa adott otthont 2016. március 11 és 19 között.

Az MDSZ által delegált Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskola kézilabdás lányai Dániát győzték le a döntőben, ezzel elnyerve az aranyérmet, míg a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola fiú játékosai a szintén előkelő 5. helyet szerezték meg.

A hazánkat képviselő fiú és lánycsapat tagjait a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) delegálta a rangos nemzetközi eseményre.

Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

"Annak ellenére, hogy játékosaink nem a legidősebb korosztályt képviselték a versenyen, nagyon magabiztosan szerepeltünk már a csoportmérkőzések során is, illetve az egyenes kieséses szakaszban is meggyőző fölénnyel tudtuk megverni ellenfeleinket. A döntő első negyedórájának kicsi megingása után, taktikát váltva sikerült legyőznünk a dánokat." - mondta el a lányok felkészítő tanára, Kun Attila testnevelő edző.

A Magyar Diáksport Szövetségtől Balogh Gábor elnök gratulált a kimagasló teljesítményhez:

"Az ISF magyar tagjaként büszkék vagyunk arra, hogy a magyar sport nemzetközi hírnevét a diáksportban ennyire tehetséges játékosok öregbítik. Ezúton gratulálunk minden csapattagnak és közreműködőnek. Az MDSZ bízik abban, hogy az idén áprilisban - hosszú évek óta először − Magyarországon megvalósuló iskolai vb-n legjobbjaink a mezei futásban is hasonló sikereket érnek el, 2017-ben pedig úszóink is felülhetnek a világ trónjára, amikor a "víz évében" szintén szövetségünk rendezheti meg itthon az iskolások legnagyobb nemzetközi versenyét."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.