Férfi kézilabda BL

Öt góllal győzött a Veszprém Ukrajnában

Az MVM Veszprém öt góllal győzött az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a Kijev melletti Brovariban, így nagy lépést tett a legjobb nyolc közé kerülésért.

2016.03.19 19:11MTI

Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Motor Zaporizzsja (ukrán) - MVM Veszprém 24-29 (12-12)

Az esélyesebb Veszprém gyorsan emberelőnybe került, és 2-0-val nyitott. A hazaiak a 4. percben találtak be először. Kiegészülve a Zaporizzsja nagytestű játékosai keményen védekeztek, így szoros volt a csata. A bírók megint kiállítottak egy hazai játékost, így 3-3 után 5-3-ra meglépett a magyar bajnok. Ám továbbra is nagyon harcolt a Motor, nem szakadt le, ám mivel egyszer sem tudta átvenni a lélektanilag fontos vezetést, időt kért a hazaiak vezetőedzője.

Schuch Timuzsin kiállítása alatt felpörögtek az ukránok, és még a szünet előtt egyenlítettek.

A második félidőt is jobban kezdték a vendégek (14-16), és változatlanul sok büntetést ítéltek a játékvezetők. Ebben a szakaszban a korábbinál sokkal jobban összpontosított a Veszprém, és 23-19-es vezetésénél, a 44. percben újból időt kértek a zaporizzsjaiak. Később sikerült megszakítaniuk közel hétperces gól nélküli időszakukat, de amikor más taktikával próbálkoztak, a Veszprém is időt kért. Sorozatban háromszor talált be ezt követően a Motor, ám a sérüléséből felépült Gulyás góllal hűtötte le a hazaiakat.

A hajrá előtt Iváncsik ziccert rontott, de így sem kellett izgulni. Az 54. percben már 27-22-re vezetett az MVM, és Gulyás kiállítását is átvészelte, s végül megtartotta ötgólos előnyét.

A formalitásnak ígérkező visszavágót jövő szombaton rendezik Veszprémben.

Továbbjutás esetén a Veszprém a lengyel Wisla Plockkal vagy a macedón Vardar Szkopjével találkozik a kölni Final Fourba jutásért. A két csapat szerdai, plocki találkozója 30-30-as döntetlennel zárult.

További eredmények:
Meskov Breszt (fehérorosz)-Kielce (lengyel) 28-32 (14-12)
visszavágó: március 26., 16.00, Kielce
később:
Montpellier (francia) - Flensburg-Handewitt (német) 17.30
visszavágó: március 27., 17.00, Flensburg
PPD Zagreb (horvát) - Rhein-Neckar Löwen (német) 20.00
visszavágó: március 27., 19.30, Mannheim
vasárnap játsszák:
MOL-Pick Szeged - THW Kiel (német) 18.30
visszavágó: március 23., 18.30, Kiel
Szerdán játszották:
Wisla Plock (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón) 30-30 (16-14) visszavágó: március 26., 18.00, Szkopje

A negyeddöntő párosítása (1. mérkőzés: április 20-24., visszavágó: április 27.-május 1.):
Zagreb/RN Löwen - PSG (francia)
SZEGED/Kiel - Barcelona (spanyol)
Plock/Szkopje - Zaporizzsja/VESZPRÉM
Montpellier/Flensburg - Breszt/Kielce Négyesdöntő (Köln, május 28-29.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.