Siker!!!

Edwin van der Saar visszatért és büntetőt hárított

Öt év után visszatért a pályára Edwin van der Saar, a holland labdarúgó-válogatott korábbi kiváló kapusa, és hazája negyedosztályú bajnokságában büntetőt hárított szombaton.

2016.03.13 02:32MTI

A 45 éves sportember a VV Noordwijk színeiben lépett pályára, amelyben fiatalon, 1985 és 1990 között szerepelt. A negyedik ligás együttes kapusai sérültek, ezért kellett beugrania Van der Saarnak, aki legutóbb 2011-ben játszott hivatalos mérkőzésen. Akkor a Manchester United hálóját őrizte az FC Barcelona ellen elveszített Bajnokok Ligája-döntőben.

A holland klub honlapjának beszámolója szerint a hálóőr a 41. percben kivédte az ellenfél, a Jodan Boys büntetőjét, a meccs végül 1-1-es döntetlennel zárult. Az esetről készült videofelvétel percek alatt rendkívül népszerűvé vált az interneten.

A VV Noordwijk technikai igazgatója, Peter Vink korábban úgy nyilatkozott: csak erre az egy alkalomra kértek segítséget a tapasztalt labdarúgótól.

Van der Saar profi karrierje során az Ajax, a Juventus, a Fulham és a Manchester United együttesében szerepelt, a holland és az angol bajnokságot egyformán négyszer, a BL-t kétszer nyerte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.