Tenisz

Davis Kupa - Átadták a városligeti csarnokot

Átadták pénteken azt az ideiglenes csarnokot a Városligetben, amelyben a magyar férfi teniszválogatott Izraellel csap össze jövő hétvégén a Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

2016.02.26 12:50MTI

A műjégpálya mellett található, 3000 négyzetméteres és 1500 férőhelyes létesítmény salakborítása elkészült, a mobil lelátók állnak, a világítást pedig várhatóan szombaton helyezik üzembe.

"Tegnap ütögettek először a fiúk a pályán, vasárnaptól pedig már itt zajlanak az edzéseink, akkor érkeznek az izraeliek is" - mondta az MTI-nek Kuhárszky Zoltán, a két és fél éve veretlen együttes kapitánya. "Nekünk a minél lassabb borítás kedvez, ezzel együtt nem mi leszünk az esélyesek. De természetesen nyerni akarunk, lehetőleg minél több szurkoló előtt."

Az I-es csoportban legutóbb 2000-ben szerepelt magyarok a tavalyi feljutást kiharcoló kerettel várják a párharcot, Fucsovics Márton (202. a világranglistán), Nagy Péter (623.), Borsos Gábor (810.), Gödry Levente (2199.) összeállításban.

Fucsovics Márton a pénteki átadón elégedetten szemlélte az előkészületeket:

"Nagyon tetszik ez a csarnok és a borítás is. December óta már nem Franciaországban, hanem itt a Folyondár utcában edzek Sávolt Attila irányításával, jó formában érzem magam" - mondta az MTI-nek.

Ami az ellenfelet illeti, Ejal Ran, az izraeliek kapitánya Dudi Szelát (90.), Amir Weintraubot (205.), Edan Lesemet (566.) és a párosspecialista Jonathan Erlichet hívta be.

A DK-válogatott eddig háromszor játszott az izraeliek ellen, a mérlege két győzelem és egy vereség. A legutóbbi összecsapásra 1992-ben került sor Izraelben - akkor 5-0-ra nyert a rivális -, ezért lesz idén Magyarország a házigazda. Izrael 27. a világranglistán, míg a magyar csapat a 41. helyen áll.

Ha a magyarok nyernek, akkor a második körben Szlovákia lehet az ellenfél, ugyancsak idehaza. Vereség esetén Svédország, Dánia vagy Oroszország következhet, szintén Magyarországon.

A pénteki és a vasárnapi napijegy 4500, a szombati 3000 forintba kerül, a háromnapos bérletért pedig 8000 forintot kell fizetni. Hétfőn 16 óráig a szövetségben kedvezményes áron lehet belépőhöz jutni.

A program:
március 4.: két egyéni mérkőzés 13.00
március 5.: páros mérkőzés 12.00
március 6.: két egyéni mérkőzés 12.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.