Európai kézilabdakupák

Rangadót játszik a Veszprém, középdöntős zárás a női BL-ben

A csoport első helyéről dönthet a szombati Flensburg-Veszprém mérkőzés a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, míg a női BL középdöntőjében az utolsó forduló következik, és eldől, ki lesz az FTC és a Győr negyeddöntős ellenfele.

2016.02.25 09:06MTI

A férfi BL A csoportjában a Flensburg és a francia PSG 20-20, a Veszprém pedig 19 pontos. A cél, hogy a magyar bajnok lépjen feljebb, mert az első hely egyből negyeddöntőt ér, a második helyezett pedig elvileg könnyebb ellenfelet kap a nyolcaddöntőben, mint a harmadik. A veszprémiek szeptember 26-án remek játékkal verték 28-24-re német riválisukat, és most is hasonló produkcióra lesz szükség. A záró körben a PSG és a Flensburg egymással játszik, a Veszprém pedig fogadja a lengyel Plockot, így a magyar csapatnak akkor lesz komoly esélye előrébb jutni, ha most szombaton pontot szerez Flensburgban.

A Szegednek nehéz a sorsolása, vasárnap fogadja a tőle egy pont hátránnyal álló macedón Vardar Szkopjét, majd az utolsó körben a lengyel Kielce vendége lesz. A Tisza-partiak bravúrral lehetnek még csoportmásodikok is, ám két vereséggel visszacsúsznának az ötödik pozícióba, ami már nem ér pályaelőnyt a nyolcaddöntőben. A Szeged szeptember 27-én 27-23-ra kapott ki Szkopjéban.

A női BL-ben az FTC-nek le kell győzni szombaton a vendég Nagybányát (Baia Mare) ahhoz, hogy biztosan ne a negyedik helyen zárjon csoportjába, és ezáltal elkerülje a másik csoport legjobbját. Elek Gábor vezetőedző együttese február 5-én 32-24-re kapott ki Nagybányán, és azóta sincs kirobbanó formában. Győzelem és a Larvik pontvesztése esetén csoportmásodik lesz a Ferencváros.

A jelenleg második Győr csak akkor nyerheti meg csoportját, ha a záró körben több pontot szerez Bukarestben, mint amennyit az éllovas montenegrói Podgorica gyűjt a dán Midtjylland ellen. Mivel a macedón Vardar Szkopje nagy valószínűséggel nyerni tud a sereghajtó svéd Sävehof otthonában, az ETO akkor marad kedvező helyzetben, ha legalább döntetlent ért el a román fővárosban vasárnap. Február 6-án a Győr 28-22-re verte a CSM Bucurestit.

Az április elején esedékes negyeddöntőben a csoportelsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a harmadikokkal találkoznak.

A női EHF Kupa negyeddöntőjében a Dunaújváros pénteken és vasárnap fogadja az Asztrahanocskát. A magyar csapat beszámolója szerint az orosz csapat legyőzhető. A párharc győztese a dán Randers HK és a svéd Höörs továbbjutójával találkozik az áprilisi elődöntőben.

A női KEK-ben a legjobb nyolc között az Érd egygólos előnnyel (29-28) utazik a francia Issyhez, és komoly fegyvertény lenne a továbbjutás. A jobbikra minden bizonnyal a dán Tvis Holstebro vár.

A program:
péntek:
Női EHF Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Asztrahanocska (orosz) - Dunaújvárosi Kohász KA, Dunaújváros 18.00

szombat:
Női BL, középdöntő, 2. csoport, 10. (utolsó) forduló: FTC-Rail Cargo Hungaria - Baia Mare (román), Syma csarnok 14.30
Férfi BL, A csoport, 13. forduló:
Flensburg-Handewitt (német) - MVM Veszprém 17.30
Női KEK, negyeddöntő, visszavágó:
Issy Paris (francia)-Érd, Issy-les-Moulineaux 20.45 (az első mérkőzésen: 28-29)

vasárnap:
Női BL, középdöntő, 1. csoport, 10. (utolsó) forduló:
CSM Bucuresti (román) - Győri Audi ETO KC, Bukarest 15.00
Férfi BL, B csoport, 13. forduló:
MOL-Pick Szeged - Vardar Szkopje (macedón) 17.30
Női EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Dunaújvárosi Kohász KA-Asztahanocska (orosz) 13.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.