Vége a veretlenségnek

Női kosárlabda Eb-selejtező: második helyen a magyarok

A szerdán Izlandon alulmaradt magyar női kosárlabda-válogatott négy forduló után a második helyen áll csoportjában az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

2016.02.25 08:57MTI

Stefan Svitek addig veretlen együttese 87-77-re kapott ki Reykjavikban az előzőleg nyeretlen szigetországiaktól, míg az E jelű kvartett másik, késő esti mérkőzésén a szlovákok 64-34-re győztek Portugáliában. A szlovák csapat jobb kosárkülönbséggel előzi meg a magyart.

A magyar válogatott legközelebb, november 19-én a portugálokat fogadja.

A négycsapatos csoportokban - így az E-ben is - az utolsók elleni eredmények kiesnek, így várhatóan az Izland vagy Portugália elleni eredmények nem számítanak majd a sorozat végén.

A selejtezőkörből a kilenc csoportgyőztes, továbbá a hat legjobb második jut ki a 2017-es Eb-re, a házigazda csehek alanyi jogon résztvevők.

Eredmény (az európai szövetség honlapja alapján): E csoport, 4. forduló: Portugália-Szlovákia 34-64

Korábban közölt szerdai eredmény: Izland-Magyarország 87-77

Az állás: 1. Szlovákia 7 pont (256-197), 2. MAGYARORSZÁG 7 (281-251), 3. Izland 5 (248-289), 4. Portugália 5 (195-243)

A magyarok további programja:
november 19.: Magyarország-Portugália
november 23.: Szlovákia-Magyarország

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.