Dohai tenisztorna

Babos nem bírt Muguruzával

Babos Tímea két szettben kikapott a negyedik helyen kiemelt spanyol Garbine Muguruzától a legjobb 16 között szerdán a 2,8 millió dollár (781,7 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás női tenisztornán.

2016.02.24 20:18MTI

A 22 évesek csatájában a magyar játékos rögtön elvesztette adogatását, utána viszont remekül tartotta magát a világranglista ötödikje ellen. Az újabb bréket 4:2-nél azonban nem tudta elkerülni, 5:2-ről pedig a tavaly wimbledoni döntős Muguruza kiszerválta az első szettet.

A szünetben Babos lehívta edzőjét, a monacói Thomas Drouet-t, ennek eredményeképpen a második felvonás sokkal kiegyenlítettebb lett. A felek 5:5-ig fej fej mellett haladtak, majd Babos elvesztette adogatását, és mivel ezután nem élt három bréklabdájával, Muguruza hozta a szettet és a meccset is.

A találkozó 1 óra 35 percig tartott.

Babos a honlapján úgy nyilatkozott, hogy sajnálja a meccset. "Az első szett azért volt ennyire sima, mert ekkora ütővel talán tavaly Wimbledomban játszottam, Serena Williams ellen. Elképesztő, hogy Muguruza milyen sebességgel játszott". Hozzátette: nem érezte igazán a játék sebességét - pláne úgy, az elmúlt négy mérkőzésén Errani, Brengle, Vinci és Niculescu személyében inkább játékosabb ellenfele volt.

A magyar játékos kifejtette, a második szettben agresszívabb stílusra váltott, ami jobban működött.

"Azt gondolom, hogy elég jó színvonalú volt a második szett. Sajnálom, hogy így alakult, de próbálok pozitív maradni. Mégiscsak egy jó hét volt egyesben és még ott van a páros is" - tette hozzá.

Eredmények a WTA honlapja alapján:
egyes, nyolcaddöntő:
Vinci (olasz, 9.)-Buyukakcay (török) 7:5, 6:1
Petkovic (német)-Vandeweghe (amerikai) 6:3, 6:4

Korábban:
Muguruza (spanyol, 4.)-Babos 6:2, 7:5
A. Radwanska (lengyel, 3.)-Niculescu (román) 7:5, 6:1
Ostapenko (lett)-Kvitova (cseh, 5.) 5:7, 6:2, 6:1
Suarez Navarro (spanyol, 8.)-Bacsinszky (svájci, 11.) 6:2, 6:2
Vesznyina (orosz)-Wozniacki (dán, 13.) 7:5, 5:7, 6:3
Cseng (kínai)-Bouchard (kanadai) 7:6 (7-1), 6:1

Korábban:
páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Julia Görges (magyar, német, 6.)-Petra Kvitova, Barbora Strycova játék nélkül
Hao-Cseng Csan, Jung-Jan Csan (tajvani, 4.) - Marosi Katalin, Csen-Vej Csan (magyar, tajvani) 6:2, 6:1

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.