Programajánló

Sportolói relikviákból nyílt kiállítás Kaposváron

Az érdeklődők két éven keresztül láthatják olimpiai, világ- és Európa-bajnoki résztvevők serlegeit, érmeit, mezeit, formaruháit és más személyes tárgyait.

2016.02.26 00:30MTI

Nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket elért, Kaposvárhoz kötődő sportolók relikviáiból nyílt kiállítás szerdán a somogyi megyeszékhelyen.

Dér Tamás (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere az MTI érdeklődésére elmondta, a Fő utca 12. szám alatti Anker-házban berendezett tárlat a Jutasi Róbert sportújságíró által két évtizede alapított Somogyi Sportmúzeum gyűjteményének válogatott darabjait mutatja be a látogatóknak.

Az érdeklődők két éven keresztül láthatják olimpiai, világ- és Európa-bajnoki résztvevők serlegeit, érmeit, mezeit, formaruháit és más személyes tárgyait.

A városvezető kiemelte, a több mint száz kiállítási tárgy között van Bene Ferenc labdarúgó olimpiai aranyérmének másolata, Farkas János lábtenisz világbajnok érmei, Borhi Zsombor világbajnok kajakozó, jelenlegi alpolgármester (Fidesz-KDNP) medálja, Csík Ferenc olimpiai bajnok úszó fáklyája, Gyenesei Leila öttusázó, sífutó olimpikon, s mások mellett Adorján József és Ketskés K. Endre úszók relikviája is.

"A Somogyi Sportmúzeum és a most nyílt kiállítás anyaga annyira összetett, olyan sok sportágat érint, hogy szinte egyedülálló az országban" - jelezte az alpolgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.