Birkózás

Elvették az ESMTK csapatbajnoki címét

Fegyelmi vétség miatt megfosztotta csapatbajnoki címétől az ESMTK-t a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ), amelynek döntése alapján a Csepel lett az aranyérmes.

2016.02.23 07:27MTI

Novemberben óriási csatában az ESMTK nyerte a csapatbajnokságot a Csepel és a Vasas előtt, ám később óvás miatt a pesterzsébetiek és a csepeliek külföldi versenyzőinek engedélyét is vizsgálta a szövetség.

Az MBSZ tájékoztatása szerint az elnökség hétfői ülésén helyben hagyták a korábban, első fokon hozott döntést, amelynek értelmében az ESMTK a pontlevonás miatt elveszítette aranyérmét. Az új bajnok a Csepel, a második az ESMTK, a harmadik pedig - változatlanul - a Vasas.

Az elnökség mindkét klub esetében megállapította a fegyelmi vétséget bizonyos versenyzők engedélye kapcsán. A testület álláspontja szerint a Csepel jóhiszeműen járt el, mert az engedélyek valósak, az ESMTK birkózóinak papírjai viszont hamisak, ezért esett más elbírálás alá a két klub.

A szövetség elnöksége a jóhiszeműséget és a tevőlegességet nem vizsgálta az ESMTK részéről, mivel ez nem tiszte a hamis papírok kapcsán, viszont bejelentési kötelezettségének megfelelően a nyomozó hatóságokhoz fordul. Az esetleges nyomozás után akár további szankciók szabhatók majd ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.