Európa Liga

Bogdán Ádám kikerült a Liverpool keretéből

Bogdán Ádám, az FC Liverpool magyar válogatott kapusa biztosan nem lép pályára a labdarúgó Európa Liga tavaszi, egyenes kieséses szakaszában.

2016.02.04 16:40MTI

Az európai szövetség (UEFA) honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a legjobb 32 között érdekelt klubok legfeljebb három új játékost nevezhettek a keretükbe, és bármennyi nevet törölhettek onnan. A Liverpool élt a lehetőséggel, a három kikerülő labdarúgó között ott van a magyar légiós is.

Bogdán tavaly nyáron került az Anfield Roadra, ahol eleinte második számú kapusként számítottak rá, de miután az Exeter elleni FA Kupa-találkozón (2-2), illetve korábban a Watford ellen 3-0-ra elvesztett bajnokin is nagyot hibázott, kegyvesztetté vált. Jürgen Klopp vezetőedző visszarendelte a skót Aberdeen együttesének kölcsönadott walesi Danny Wardot, aki Bogdán helyett bekerült az EL-keretbe.

Az Európa Liga egyenes kieséses szakaszának első fordulójában - amelynek tétje a 16 közé kerülés - a Liverpool ellenfele a német Augsburg lesz.

A portugál Bragával játszó svájci Sion keretében változatlanul megtalálható Vanczák Vilmos, a tavaly nyáron igazolt Mervó Bence viszont továbbra sem lép pályára a nemzetközi porondon. A 32-es mezőnyből csupán egyetlen klub, az olasz bajnokságban listavezető Napoli nem élt a keret változtatásának lehetőségével.

A párharcok első mérkőzéseit február 18-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.