Ökölvívás

Bedák Zsolt vb-címért bokszolhat áprilisban

Bedák Zsolt lesz a következő kihívója a Fülöp-szigeteki Nonito Donaire-nek, a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú világbajnokának, aki áprilisban lép kötelek közé magyar riválisa ellen.

2016.02.03 21:00MTI
FB Official

A szerződést ugyan még nem írták alá, de a bokszoló menedzsere az M1 aktuális csatornának elmondta, ez már csak napok kérdése. Rácz Félix közölte, hogy már csak az utolsó simításokat kell elvégezni a megállapodáson, amely szerint a 12 menetes összecsapásra április 23-án, Manilában kerül sor.

A 32 éves magyar öklöző 26 eddigi profi mérkőzésén 25 győzelem mellett mindössze egyszer szenvedett vereséget. Igaz, azt eddigi egyetlen vb-címmeccsén, még 2010-ben, amikor a Puerto Ricó-i Wilfredo Vázquez a 10. menetben kiütötte őt a WBO kispehelysúlyú övéért rendezett találkozón.

Az Erdei Zsolt irányításával készülő, Eb-bronzérmes Bedák Zsolt a közel hat éve elveszített meccs után majdnem három évig nem bokszolt, 2013 márciusi visszatérése óta azonban már tíz meccset vívott, s valamennyit meg is nyerte.

A WBO jelenlegi világbajnoka, Nonito Donaire egy évvel idősebb Bedáknál, s már 39 profi meccsen van túl, 36 győzelem mellett csupán háromszor veszített. A vb-övet decemberben a mexikói Cesar Juarez legyőzésével szerezte meg, s most Bedák ellen először teszi kockára.

"Súlycsoportoktól függetlenül top10-es ökölvívóról beszélünk. Már az is megtiszteltetés, hogy az ember egy szorítóban lehet vele, de nem csak az a cél, hogy kiutazzunk Manilába és Zsolt helytálljon, hanem tegyen meg minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy elhozza az övet" - mondta Rácz Félix, a Felix Promotion ügyvezetője.

Bedák élete mérkőzésének nevezte a találkozót.

"Szerintem a K.O. minden mérkőzésen a levegőben lóg, egy szerencsétlen védekezéssel, egy szerencsés ütéssel be lehet fejezni egy mérkőzést. Ezért is megyek fel úgy a ringbe, hogy győzni akarok."

Donaire édesapja - egyben edzője - szerint fia meggyőző sikert fog aratni, sőt a kiütést sem tartja kizártnak.

"A K.O. jönni fog, amikor jönnie kell, ezért nagy hangsúlyt fektetünk az időzítésre. Bedák kemény, verekedős srác, de a fiam magasabb, és gyorsabb is lesz nála" - nyilatkozta az edző a Manila Timesnak még januárban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.