Női kézilabda NB I

Korsós Dorina térdét műteni kell

Műteni kell Korsós Dorinának, a magyar bajnoki ezüstérmes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat válogatott szélsőjének térdét, felépülése pedig várhatóan fél évet vesz majd igénybe.

2016.02.03 16:37MTI

A 19 éves játékos kedden, a Budaörs elleni NB I-es találkozón egy ziccer után rosszul érkezett a talajra, és csak az orvosi stáb támogatásával tudta elhagyni a játékteret. A klub közleménye szerint a szerdai MRI-vizsgálat kimutatta, hogy a szélső térdében elszakadt az elülső keresztszalag, és valószínűleg a porc is megsérült, ezért már csütörtökön megoperálják.

A csapatot sújtó sorozatos sérüléshullám miatt a klubon belül már egy ideje tart a vizsgálat a lehetséges okokról. A stáb első sorban a megelőzésre és a regenerációra fordít kiemelt figyelmet, ennek fényében megkezdte a közös munkát egy erőnléttel, prevencióval és regenerációval foglalkozó szakemberrel.

Ennek eredményeképpen a bemelegítésbe és az edzésmunkába is új elemek kerülnek. Tervben van a konditerem gépparkjának modernizálása is, továbbá a klub speciális eszközökkel megkezdi a játékosok napi szintű állapotfelmérését, amely képes megmutatni a játékos aktuális terhelhetőségét. A sérüléseket további tényezők is képesek befolyásolni, úgymint a táplálkozás, vitaminok, életmód és a psziché. Ezen témákról a megfelelő szakemberekkel szintén folyik a konzultáció. Ezeket a változtatásokat az utánpótlásképzésben is alkalmazza majd a klub.

Az elmúlt közel egy esztendő során sok győri alapember sérült meg súlyosan, és többen fél évet meghaladó időre dőltek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.