Vizes vb 2017

Az ANOC elnöke szerint nagy lehetőség előtt áll Budapest

A nemzeti olimpiai bizottságokat tömörítő szervezet (ANOC) elnöke, Ahmad al-Fahhad Szabbah sejk szerint nagy lehetőség előtt áll Budapest, amely a jövő évi vizes világbajnokság házigazdája lesz.

2016.02.02 06:33MTI

Az ANOC vezetője munkareggeli keretében találkozott Gyárfás Tamással, jövő évi vizes világbajnokság szervező-bizottságának társelnökével és Fürjes Balázzsal, budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztosával, a 2024-es olimpiai pályázati bizottság vezetőjével.

A Magyar Úszó Szövetség beszámolója szerint a sejk - aki vasárnap részt vett a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA díjátadó gáláján - elismerésének adott hangot, hogy a Fürjes Balázs által felügyelt fejlesztések "ékköve", a Dagály-uszodakomplexum milyen hihetetlen ütemben épül. Az ANOC vezetője hangsúlyozta, a világbajnokság óriási lehetőség Magyarország számára, másfél hónappal a 2024-es olimpiai játékok helyszínéről döntő limai NOB-szavazás előtt.

"Ez a világbajnokság túlmutat magán a rendezvényen, amellett, hogy minden idők legnagyobb magyarországi sporteseménye, a lehető legjobban időzített vizsgaelőadás, amely hatalmas lökést adhat az ötkarikás pályázatnak is" - mondta a találkozót követően Fürjes Balázs.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke hozzátette: "Nagy öröm, hogy az úszóvilág és az akörül felsorakozó tekintélyes és meghatározó személyiségek az elmúlt évek tapasztalatai alapján immár nyugodt szívvel jelentik ki: Magyarország és Budapest egy úszó-világbajnokság mellett egy olimpia megrendezésére is képes."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.