A hálón túl

Női tenisz-világranglista - Babos élete legjobbjával az 51. helyen

A 22 éves játékos annak köszönheti előrelépését a két héttel ezelőtti 60. helyről, hogy a vasárnap zárult Australian Open első fordulójában legyőzte a brit Heather Watsont.

2016.02.02 05:30MTI
FB Official

Babos Tímea pályafutása legjobbjaként az 51. helyen áll a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

A 22 éves játékos annak köszönheti előrelépését a két héttel ezelőtti 60. helyről, hogy a vasárnap zárult Australian Open első fordulójában legyőzte a brit Heather Watsont. Babos idén már beállította pályafutása eddigi legjobb helyezését, a sencseni elődöntőt követően ugyanis - akárcsak 2012 augusztusában - az 59. volt.

"Természetesen nagyon-nagyon boldog vagyok az új ranglista-helyezésem láttán! Az elmúlt néhány hónapban majdnem harminc helyet léptem előre - nyilatkozott a honlapján a magyar teniszező. - Ez jó dolog, főleg annak tudatában, hogy az elmúlt másfél-két évben mennyit edzettem és mennyire keményen dolgoztam azon, hogy előrelépjek. Sokat segített, hogy párosban tavaly többször is magyar csúcsot értem el. Mindig is azt gondoltam, hogy a páros segíti az egyéni szereplésemet, játékomat is. Ez be is bizonyosodott. Remélem, hogy a közeljövőben még jobb leszek és még előrébb is kerülök majd a ranglistán."

Babos Tímea hozzátette: ez a jó helyezés befolyásolja a versenyprogramját is, hiszen így nem kell annyi selejtezőt játszania. Könnyebben állít össze versenytervet, mivel a tornák jelentős részében immár főtáblás lesz.

"Ezen kívül természetesen az önbizalmamat is befolyásolja, ösztönöz a még több munkára és jobb játékra. Hiszen olyan hibába is beleeshet egy játékos, hogy kevesebbet gyakorol, ha elér egy kitűzött célt. Én is így jártam, amikor először top 100-as teniszező lettem. Most már egészen más a helyzet, fokozatosan haladok előre, lépésről-lépésre." - fogalmazott.

Mostani helyezése az olimpiai részvétel szempontjából is bíztató, június 6-án kell az első 56-ban lennie ahhoz, hogy kvótához jusson.

A melbourne-i döntő elvesztése ellenére a világranglistát változatlanul az amerikai Serena Williams vezeti, míg a győztes német Angelique Kerber a hatodikról feljött a második helyre.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.