Hoki

Jégkorong olimpiai selejtező - A magyar csatár súlyosan megsérült

Szárkapocscsont-törést szenvedett Magosi Bálint, a francia Briancon légiósa, így nem vehet részt a február 11-14. közötti budapesti jégkorong olimpiai selejtezőben.

2016.02.01 08:51MTI

A csatár a magyar szövetség honlapjának azt mondta: egy szerencsétlen ütközésben sérült meg, ellenfele vétlen volt az esetben. Hozzátette: 6-8 hét a gyógyulási idő, ami lehetne sokkal rosszabb is, ha sérültek volna a szalagok.

Magosi helyére egyelőre nem hívott be senkit Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

Az olimpiai selejtezőn sorrendben Litvánia, Észtország és Lengyelország ellen játszik a válogatott, és a kvartettből csak az első helyezett jut tovább a kvalifikáció következő, utolsó körébe, amelyet szeptemberben rendeznek majd.

A keret:
kapusok: Bálizs Bence (MAC Budapest), Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
hátvédek: Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kiss Dániel (Újpest), Mestyán István, Pozsgai Tamás, Stipsicz Bence (MAC Budapest), Orbán Attila, Szabó Dániel, Szaller Márk, Szirányi Bence, Varga Arnold (Fehérvár AV19), Vas Márton (Fassa)
csatárok: Frank Banham, Bartalis István, Benk András, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Andrew Sarauer, Sárpátki Tamás, Sikorcin Ladislav, Vincze Péter (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping), Hári János (Leksand), Könczei Áron (Debrecen), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Sebők Balázs (KalPa), Sofron István (Klagenfurt), Vas János (Slavia Praha)

Az olimpiai selejtezőtorna programja:

február 11., csütörtök: Lengyelország-Észtország 16.00 Magyarország-Litvánia 19.30

február 12., péntek: Lengyelország-Litvánia 14.30 Magyarország-Észtország 18.00

február 14., vasárnap: Észtország-Litvánia 14.30 Magyarország-Lengyelország 18.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.