Eredmény

Australian Open - Djokovic hatodszor bajnok

A világelső Novak Djokovic megvédte címét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben 6:1, 7:5, 7:6 (7-3)-ra legyőzte a brit Andy Murrayt, és hatodszor diadalmaskodott Melbourne-ben.

2016.01.31 12:46MTI

A 2 óra 54 perces csata első felvonása rendkívül egyoldalúra sikeredett, a szerb játékos már 5:0-ra is vezetett, és fél óra alatt szettelőnybe került. A folytatásban az eddigi Australian Open-döntőit rendre megnyerő Djokovic 3:3-nál brékelt, ám a négyszeres finalista skót ellenfele visszajött, csakhogy 6:5-nél ismét elbukta adogatását, ami a második szettjébe került. A harmadik játszmában egy-egy brék után rövidítés döntött, amely a szerb játékos fölényét hozta.



A 61. tornáján győztes, 28 éves Djokovic ezzel 11 Grand Slam-trófeánál tart, utolérve az örökranglista ötödik helyén a svéd Björn Borgot és ausztrál Rod Lavert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.