Túlevés

Új hokis büntetőlövő-rekord, csak az 54. lövés döntött

Az 54. büntetővel dőlt el a Memmingen Indians-EC Bergkamen német női jégkorong-mérkőzés a hazaiak javára. A nemzetközi szövetség (IIHF) kimutatása szerint ez minden bizonnyal világcsúcs a maga nemében.

2016.01.27 06:29MTI
FB Official

Az IIHF honlapjának keddi híre szerint a férfi rekordot is a német bajnokságban állították fel. Még 2010. november 21-én a Straubing Tigers úgy verte az EHC München alakulatát, hogy a szétlövéshez 42 kísérlet kellett.

Az észak-amerikai profiligában (NHL) 40 büntető a csúcs (2014. december 16., Florida Panthers-Washington Capitals). IIHF-rendezvényen a máig élő rekord a 2002-es junior vb-n született meg, akkor a fehéroroszok a kiesési mérkőzésen a 26. büntetővel verték a franciákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.