Pozsony

Minden számban lesz magyar induló a műkorcsolya Eb-n

A férfiak között Maszljanko Alexander, a nőknél Tóth Ivett, a párosoknál az Anna Marie Pearce, Magyar Márk duó, jégtáncban pedig a Moscheni Carolina, Major Balázs kettős képviseli a magyar színeket.

2016.01.26 08:48MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Hat év szünet után először minden versenyszámban lesz magyar induló a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon, amelynek szerdától vasárnapig Pozsony ad otthont.

Szlovákia legrégebbi jégkorongcsarnokában, a 10 ezer férőhelyes Ondrej Nepela Arénában a férfiak között Maszljanko Alexander, a nőknél Tóth Ivett, a párosoknál az Anna Marie Pearce, Magyar Márk duó, jégtáncban pedig a Moscheni Carolina, Major Balázs kettős képviseli a magyar színeket. Legutóbb 2010-ben, a tallinni kontinensviadalon szerepelt ennyi magyar versenyző.

Engi Klára, a hazai szövetség pontozásos ágazati igazgatója az MTI-nek kiemelte, hogy két évvel ezelőtt és tavaly is csak két számban indult magyar korcsolyázó az Eb-n.

"Bizakodásra ad okot, hogy ezúttal minden számban lesz versenyzőnk, de a konkrét célokat csak azután fogalmazzuk meg, hogy az edzéseken megismertük és láttuk az ellenfeleinket" - mondta a szakember.

Az Eb-n egyéniben 35 férfi és 36 nő indul, kűrt a rövidprogram első 24 helyezettje futhat - a nemzetközi szövetség honlapja szerint. A jégtáncosoknál 28 induló közül a legjobb 20 mutathatja be a kűrt, míg a 16 páros közül mindegyik jégre léphet a szabadprogramban is.

Az Eb szerdán délelőtt a női rövidprogrammal kezdődik, majd a megnyitó ünnepségre és a férfi rövidprogramra kerül sor. Csütörtökön kora délután a jégtáncosok következnek, majd a férfi kűrt rendezik meg. A párosok pénteken délután mutatják be rövidprogramjukat, ezután jön a női kűr. Szombaton délelőtt a párosok, délután a jégtáncosok korcsolyáznak az érmekért, vasárnap pedig a gálára kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.