Arany-, ezüst- és bronzérem

Cselgáncs-vk - További négy magyar érem Havannából

A korábbi három mellé további négy érmet szerzett a magyar küldöttség az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat havannai Grand Prix-jén.

2016.01.25 09:53MTI

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a 78 kilogrammos Joó Abigél arany-, Tóth Krisztián (90) és Bor Barna (+100) ezüst-, míg Cirjenics Miklós (100) bronzéremmel tér haza Kubából.

A kétszeres Európa-bajnok Joó chilei és orosz rivális legyőzésével jutott a négy közé, ahol intéssel verte az olimpiai és világbajnok amerikai Kayla Harrisont. A döntőben aztán a 25 éves magyar ipponnal bizonyult jobbnak a vb-harmadik német Luise Malzahnnál.

A vb-ezüstérmes Tóth török, német és svájci ellenfélen keresztül került az elődöntőbe, s ott ipponnal verte a szerb Aleksandar Kukoljt. A fináléban a KSI 21 éves versenyzője egyetlen intéssel kikapott a hazai közönség előtt szereplő, olimpiai ezüstérmes és világbajnok Asley Gonzaleztől.

A legnehezebbeknél Bor Barna ukrán és orosz riválison át menetelt be a négy közé, ahol ippongyőzelmet aratott a német Andre Breitbarth felett. A döntőben a paksiak Eb-másodikja jól tartotta magát a vb-ezüstérmes orosz Renat Szajdov ellen, ám a hajrában ipponnal kikapott.

A szintén paksi Cirjenicset két siker után az egyesült arab emírségekbeli Ivan Remarenko állította meg, majd a vigaszágon legyőzte az orosz Kazbek Zankisjevet és Adlan Biszultanovot.

Korábban Karakas Hedvig (57 kg) és Gercsák Szabina (70) ezüst-, míg Csoknyai László (81) bronzérmet nyert a kubai fővárosban, ahol 66 ország 386 dzsúdósa versengett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.