Vívó vk

Nem lesz ott a magyar női párbajtőrcsapat az olimpián

A Szász Emese, Révész Julianna, Budai Dorina, Kun Anna összeállítású együttesnek dobogós helyen kellett volna végeznie ahhoz, hogy maradjon esélye a csapatkvóta megszerzésére.

2016.01.24 16:59MTI

Nem ért el kiemelkedő eredményt a magyar női párbajtőrcsapat a barcelonai világkupaversenyen, ezzel eldőlt, hogy ebben a szakágban csak egyéniben lehet magyar résztvevője a riói olimpiának.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a Szász Emese, Révész Julianna, Budai Dorina, Kun Anna összeállítású együttesnek dobogós helyen kellett volna végeznie ahhoz, hogy maradjon esélye a csapatkvóta megszerzésére. A magyarok az egyiptomiak elleni 45-37-es győzelemmel kezdtek, majd a negyeddöntőben 17-14-re kikaptak a dél-koreaiaktól úgy, hogy a szoros taktikai csatát hozó mérőzés jelentős részében egy-két tussal vezettek. A vereség következtében az alsó ágra kerültek, ahol 45-27-re alulmaradtak a japánokkal szemben, majd 42-29-re verték a venezuelaiakat, végül 45-40-re kikaptak a németektől. Így a 14. helyen fejezték be a versenyt, amelyben 26 csapat indult.

Egyéniben Szász Emese riói kvótát érő helyen áll. A kvalifikációs időszak márciusban zárul.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.