Siker

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Liu Shaolin Sándor ezüstérmes összetettben

Az arany Jelisztratové, a bronz pedig a francia Jeanne Vincent-é lett.

2016.01.24 16:45MTI

Liu Shaolin Sándor ezüstérmes lett összetettben a rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsiban zajló Európa-bajnokságán vasárnap.

A magyar versenyző szombaton 1500, vasárnap pedig 1000 méteren volt második, s bár 500-on csak 13. lett, 42 pontot gyűjtött, s bejutott a 3000 méteres szuperdöntőbe, ahol a három táv összesített eredménye alapján a legjobb nyolc korcsolyázó vehetett részt.

Az összetett Eb-arany sorsa már eldőlt, a hazai közönség előtt szereplő, 89 pontos Szemjon Jelisztratovnak csak célba kellett érnie, Liu Shaolin számára pedig az volt a tét, hogy megőrizze a második helyet. A 20 éves korcsolyázónak ez sikerült, taktikus versenyzéssel negyedik lett a szuperdöntőben, így 50 ponttal végzett a második helyen.

Az arany Jelisztratové, a bronz pedig a francia Jeanne Vincent-é lett. A magyaroknak eddig összetettben a Knoch Viktor által a 2009-es Eb-n szerzett bronz volt a legjobb eredményük egyéniben.

Knoch most a 9., Liu Shaolin öccse, Shaoang pedig a 10. helyen végzett az összetettben, míg a nőknél Jászapáti Petra a 13., Bácskai Sára Luca pedig a 17. lett.

A magyar szövetség (MOKSZ) tájékoztatása szerint az eredmények nyomán az is eldőlt, hogy jövőre a magyarok ismét három férfi és két női korcsolyázót indíthatnak az egyéni versenyben.

Eredmények, összetett, Európa-bajnok:

férfiak:
1. Szemjon Jelisztratov (Oroszország) 91 pont
2. LIU SHAOLIN SÁNDOR 50
3. Jeanne Vincent (Franciaország) 44
...9. KNOCH VIKTOR 7
..10. LIU SHAOANG 5

nők:
1. Elise Christie (Nagy-Britannia) 112 pont
2. Charlotte Gilmartin (Nagy-Britannia) 47
3. Suzanne Schulting (Hollandia) 42
...13. JÁSZAPÁTI PETRA
...17. BÁCSKAI SÁRA LUCA

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.