Siker

Huszonkétmillió forintos támogatást kapott az Egri Vízilabda Klub

Az egri klub nemzetközi sikerei nemcsak a város, hanem az egész ország számára hírnevet, dicsőséget hoznak, és komoly hatással lehetnek a magyar utánpótlásra is.

2016.01.23 05:30MTI

Huszonkétmillió forinttal támogatja a Szerencsejáték Zrt. a ZF-Eger első csapatának nemzetközi szereplését - jelentették be a vízilabdaklub pénteki sajtótájékoztatóján.

Nem volt kérdés, hogy a tavalyi 15 millió forintos támogatás után újabb anyagi segítséget nyújtunk az Egri Vízilabda Klubnak, hiszen egyéb sikerei mellett a ZF-Eger első csapata esélyes Európa legfényesebb vízilabda-trófeájának megszerzésére a Bajnokok Ligája Final Six-ben - hangsúlyozta Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. leányvállalatának ügyvezetője.

Mint fogalmazott: az újabb, ezúttal 22 millió forintos támogatás azért is került jó helyre, mert az egri klub nemzetközi sikerei nemcsak a város, hanem az egész ország számára hírnevet, dicsőséget hoznak, és komoly hatással lehetnek a magyar utánpótlásra is.

Nyitrai Zsolt, megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője kiemelte: egyértelműen a vízilabda és az úszás Eger élsportjai, az Egri Vízilabda Klub pedig komoly, százéves múltra tekint vissza, jelentős hazai és nemzetközi sikereket könyvelhet el. Nem véletlen, hogy Egerben jelenleg is fontos sportcélú, infrastrukturális fejlesztések zajlanak: a városban épül meg a Modern Városok program keretében a Nemzetközi Úszó és Vízilabda Központ - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.