Esélyek

Férfi kosárlabda Eb - A második kalapban a magyarok

A második kalapba került a magyar válogatott a 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak pénteki sorsolása előtt.

2016.01.20 18:48MTI

Az európai szövetség (FIBA Europe) honlapja szerint Stojan Ivkovic szövetségi kapitány együttese - amely épphogy lemaradt a tavalyi Eb-ről - Észtország, Hollandia, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Izland és Montenegró "mellől" várhatja, hogy mely csapatokkal kell megküzdenie augusztus 31. és szeptember 17. között.

A kvalifikációban résztvevő 27 csapatból 11 juthat ki a 24 válogatottat felvonultató Eb-re, amelynek Finnország, Izrael, Románia és Törökország ad otthont. Az együtteseket hat négyes és egy hármas csoportba sorsolják ki, az első helyezetteken kívül a négy legjobb csoportmásodik jut ki a kontinenstornára.

A négy rendező ország mellett már biztos Eb-résztvevő a címvédő Spanyolország, a legutóbb döntős Litvánia, valamint a júliusi olimpiai kvalifikációs selejtezőtornán szereplő Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország.

A kalapok:
1. kalap: Lengyelország, Szlovénia, Belgium, Grúzia, Oroszország, Németország, Macedónia
2. kalap: MAGYARORSZÁG, Észtország, Hollandia, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Izland, Montenegró
3. kalap: Ausztria, Svédország, Fehéroroszország, Svájc, Bulgária, Nagy-Britannia, Szlovákia
4. kalap: Portugália, Dánia, Luxemburg, Ciprus, Albánia, Koszovó

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.