Az utolsó lehetőség

A hétvégén olimpiai kvótáért harcol két magyar tekvondós

A hétvégén Isztambulban rendezik a tekvondósok utolsó európai olimpiai kvalifikációs versenyét, amelyen két magyar száll harcba a riói indulási jogért.

2016.01.14 03:30MTI

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint Kotsis Edinának és Gonda Ivettnek egyformán döntőbe kell jutnia súlycsoportjában ahhoz, hogy ott lehessen az ötkarikás játékokon.

A decemberben lezárt ranglista alapján kategóriánként hatan már kvalifikálták magukat az olimpiára, s kontinensenként még két-két kvóta vár gazdára. A törökországi viadalon azok nem vesznek részt, akik a világranglista alapján már megszerezték az indulási jogot.

Kotsis Edina (57 kg) tavaly sporttörténelmet írt azzal, hogy első magyar nőként világbajnoki dobogóra állhatott, bronzérmes lett. Gonda Ivett (49 kg) 2014-ben Eb-bronzig jutott, és már járt olimpián, igaz, 2004-ben, Athénban még kanadai színekben végzett az ötödik helyen.

Mindketten vasárnap szerepelnek Isztambulban.

A magyar szövetség honlapja emlékeztet, hogy magyar tekvondós legutóbb a 2000-es sydneyi játékokon szerepelt olimpián, akkor Salim József ötödik helyen zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.