Rio 2016

Nem kapnak ranglistapontot a férfi teniszezők

A korábbi olimpiákkal ellentétben nem kapnak világranglistapontot a riói játékokon szereplő férfi teniszezők.

2016.01.13 22:34MTI

A tennisworldusa.org honlap tájékoztatása szerint David Haggerty, a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) új elnöke megerősítette, hogy pontokat ugyan nem kapnak a játékosok, ám a dicsőség és az érem remélhetőleg elegendő motivációt jelent majd nekik. A Marca című spanyol sportnapilap úgy tudja, a döntés hátterében az áll, hogy az ITF nem hajlandó anyagilag kompenzálni azokat az augusztusi ATP-tornákat, amelyek a - versenynaptárban csak négyévente szereplő - ötkarikás viadal miatt hátrányt szenvednek.

Az utóbbi két olimpia férfi teniszbajnoka - 2008-ban Rafael Nadal, 2012-ben pedig Andy Murray - az aranyérem mellé 800 pontot kapott sikeréért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.