Vitorlázás

Vendée Globe - Fa Nándor a regisztrált indulók között

Fa Nándor nevezését a 19. helyen fogadta el a Vendée Globe földkörüli szóló vitorlásverseny szervezőbizottsága.

2016.01.12 15:09MTI

A franciaországi Les Sables d,Olonne kikötőjéből november 6-án induló megmérettetésen 26 hajós állhat rajthoz 60 lábas vitorlásával - tájékoztatta a magyar hajós csapata kedden az MTI-t.

Fa Nándor - aki egyben 60 lábas versenyhajójának tervezője - a legjobb nem francia versenyzőként az ötödik helyen végzett az 1992-93-as Vendée Globe-on, útja 128 napig tartott.

A 2014-ben vízre tett Spirit of Hungary-nek a Barcelona World Race kétszemélyes verseny után a Vendée Globe lesz a második földkerülése. Fa Nándor pedig az ötödik földkerülő versenyére készül. A hajó felújítása után tavasszal óceáni és transzatlanti tesztvitorlázás következik. A Vendée Globe hivatalos kvalifikációja a május végén rajtoló New York-Vendée szóló óceánátkelő viadal lesz.

A szóló földkerülő csúcsot egytestű hajóval a francia Francois Gabart tartja, aki 78 nap 2 óra 16 perc és 40 másodperccel nyerte a 2012-13-as versenyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.