A hálón túl

Sencseni tenisztorna - Babos elődöntős

Babos Tímea csütörtökön két játszmában legyőzte a hatodik helyen kiemelt kanadai Eugenie Bouchard-t, ezzel bejutott az elődöntőbe az 500 ezer dollár összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztornán.

2016.01.07 11:40MTI

A világranglistán 70. helyen álló, 22 éves Babos 1 óra 26 perc alatt diadalmaskodott a WTA rangsorában jelenleg 49. riválisa ellen. Bouchard 2014 októberében még ötödik volt a világranglistán, abban az évben döntőt játszott Wimbledonban, míg az Australian Openen és a Roland Garroson a legjobb négyig jutott.

A magyar játékos ellenfele a legjobb négy között Alison Riske lesz. Babos honlapjának beszámolója szerint a 25 éves amerikai teniszező a 97. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 40. (2014. június 9.) volt. Eddig 1 WTA- és 6 ITF-versenyt nyert egyesben. A tavalyi szezonban Riske elődöntőt játszott Hobartban (250 ezer dollár, kemény pálya) és Nottinghamben (250 ezer dollár, füves).

A 2012-es birminghami tornán 6:4, 4:6, 7:6-ra, míg tavaly, a tiencsini versenyen 6:3, 6:3-ra győzött Babos az amerikai játékos ellen.

Eredmények (a viadal honlapja szerint):

negyeddöntő: Babos-Bouchard (kanadai, 6.) 6:4, 6:4

további eredmény: Riske (amerikai)-Kontaveit (észt) 6:1, 3:6, 6:3

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.