Vízilabda

Benedek Tibor még nem szűkítette Eb-keretét

Három játékos azonban így sem utazik el a csapattal a horvátországi edzőtáborba.

2015.12.27 17:38MTI

Benedek Tibor szövetségi kapitány még nem szűkítette a januári, belgrádi vízilabda Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott keretét, három játékos azonban így sem utazik el a csapattal a horvátországi edzőtáborba.

A műtét után lábadozó Hárai Balázs, valamint Jansik Dávid és Tóth Márton marad Budapesten, míg a többi csapattag háromnapos edzőtáboron vesz részt Zágrábban, s ennek során négy alkalommal kétkapuzik a világbajnoki ezüstérmes hazaiakkal.

"Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ők nem lehetnek ott az Európa-bajnoki keretben, azt, hogy ők most itthon készülnek három napig, nem értékelném túl" - idézi a magyar szövetség honlapja Benedek Tibort. A szövetségi kapitány kifejtette: még mindig vannak nyitott kérdések, amelyek miatt csak a zágrábi edzőtábor után szűkíti a keretet.

"Nekünk most az volt a fontos, hogy felkészüljünk arra, hogy a horvátokkal négy jó kétkaput játsszunk, és úgy érzem, ez sikerült. Tudjuk, mit akarunk játszani, úgy megyünk oda, hogy tisztában vagyunk, mit kell csinálnunk. Hétfőn reggel lesz az első kinti edzés, este pedig az első kétkapu" - foglalta össze a szakember, aki hozzátette: az elmúlt néhány nap munkáját jónak értékeli, sok mindent tudott gyakorolni a csapat, s a karácsonyi időszak ellenére is mindenki százszázalékosan komolyan vette a gyakorlásokat.

A kontinensviadal előtti utolsó erőpróba a január eleji (3-5.), győri Volvo Kupa lesz, ott már az Eb-keret játszhat.

A magyar válogatott zágrábi kerete: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda) - kapusok Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián (mindannyian ZF-Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton, Kis Gábor, Mezei Tamás (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós (mindannyian A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.