Magyar labdarúgó-válogatott

Storck látta a bizonyítási vágyat a játékosokon

Bernd Storck, a jövő évi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya valamennyi játékoson azt érezte, hogy a legjobb tudása szerint dolgozott az elmúlt napokban, amikor a "távlati keretnek" tartott összetartást Telkiben.

2015.12.16 18:11MTI
mlsz.hu

"Mindent megtettek, hogy a lehető legjobb benyomást gyakorolják a stábra. Számunkra az volt a legfontosabb, hogy személyesen is megismerjük azokat a játékosokat, akikről eddigi teljesítményük alapján jó véleménnyel voltunk, míg a labdarúgók megismerkedhettek a szakmai elképzeléseinkkel, elvárásainkkal" - mondta a magyar szövetség honlapjának az elsősorban fiatalokból álló keretnek tartott edzőtábort követően a német szakvezető.

Storck szerint a látottak megerősítették abban, amit korábban többször is mondott, vagyis: megvannak a tehetségek, de nagyon fontos, hogy megfelelő felkészítést kapjanak, rendszeres játéklehetőséghez jussanak, ezáltal folyamatosan fejlődjenek. Kiemelte, a négy nap alatt alkalmuk nyílt beszélgetni a játékosokkal a profi életmódról, a megfelelő regeneráció fontosságáról, vagy éppen a téli szünet alatt szükséges munkáról.

"Biztos vagyok benne, hogy a meghívott játékosok kivétel nélkül be akarnak kerülni az Európa-bajnoki keretbe, de ehhez mindenkinek sokat kell tennie, hiszen a kontinensviadalon csak a legjobbak lehetnek majd ott" - jelentette ki Storck.

A felmérésekkel, edzésekkel telt négynapos összetartás végén a keretet két részre osztotta a szakmai stáb, és szerda délután egymás közti mérkőzés zárta a programot. A kétszer 35 perces találkozón az egyik csapatot Szélesi Zoltán, a másikat Andreas Möller irányította, a találkozót 0-0-ás félidőt követően Kleinheisler László duplájával, valamint Balogh Norbert góljával a pirosak nyerték 3-1-re, a fehérek szépítő találatát Adorján Krisztián szerezte.

Ezzel a válogatott idei programja befejeződött.

A magyar nemzeti együttes jövőre 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.