MOB ünnepi közgyűlés

Thomas Bach Coubertin-díjat adott Borkai Zsoltnak

Olyan országoknak is megnyílik a lehetősége az olimpiarendezésre, mint Magyarország, és olyan városoknak is, mint Budapest.

2015.12.15 11:37MTI
Forrás: Youtube (www.hocipo.hu)

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megalakulásának 120. évfordulója az egész ötkarikás mozgalmat tekintve is mérföldkő. A NOB első embere Pierre de Coubertin-díjat adott át Borkai Zsoltnak, a MOB elnökének kedden Budapesten.

A német sportvezető a MOB ünnepi közgyűlésén emlékeztetett a magyar olimpiai mozgalom hagyományaira és az újkori játékokon elért sikereire, valamint arra a "szilárd alapon nyugvó barátságra", amely a magyar és a nemzetközi bizottság között kialakult.

Thomas Bach kiemelte: a NOB reformprogramja, az Agenda 2020 a városok igényeihez alkalmazkodik, és ennek az az üzenete, hogy olyan országoknak is megnyílik a lehetősége az olimpiarendezésre, mint Magyarország, és olyan városoknak is, mint Budapest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.