Kiegészítés

Karate szakosztályt alakít a Vasas

A Vasas SC januárban megalakítja karate szakosztályát, amely így az angyalföldi klub 21. sportága lesz.

2015.12.11 11:23MTI

Az egyesület honlapjának beszámolója szerint az együttműködés budai iskolákban működő karatecsoportokkal jön létre, amelyek szakmai munkáját szakosztály-igazgatóként Egri Tamás irányítja majd.

Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke kiemelte, hogy Magyarországon egyre inkább növekszik az érdeklődés a sportág iránt:

"A Vasas felvételével eljutottunk odáig, hogy gyakorlatilag már majdnem minden jelentős fővárosi nagyegyesület rendelkezik karate szakosztállyal".

Markovits László, a Vasas SC elnöke arra emlékeztetett, a karate felvételével 2016-tól már négy küzdősport lesz jelen a klubban, hiszen kedden jelentették be, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező birkózás és ökölvívás mellett létrejön a cselgáncsozók szakosztálya is.

"Fontos szempont volt az is, hogy a budai oldalon is jelen legyen a Vasas a küzdősportokban. Az együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy tovább bővüljön a Vasas-család és minél több gyermek folytassa, illetve kezdje el a karatét az egyesületben. A sportágnak jó esélye van felkerülni a 2020-as tokiói olimpia programjára, így idővel az élsport terén is profitálhatunk az együttműködésből" - mondta Markovits.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.