Csúcson

Magyar siker a budapesti kempo Európa-bajnokságon

Magyarország nyerte a hazai rendezésű VII. IKF kempo Európa-bajnokságot, melyet csütörtökön és pénteken rendeztek a budapesti MOM Sport Uszoda és Sportközpontban.

2015.12.04 21:29MTI

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a második helyen a románok, a harmadikon pedig a szlovákok végeztek az összesített csapatrangsorban.

A magyar harcművészek 54 aranyat, 35 ezüstöt és 16 bronzot, azaz 105 érmet szereztek.

"Rendkívül elégedett vagyok, mert nagyon sűrű időszakon vannak túl a magyar sportolók és nem volt sok idejük pihenni. Szerencsére meglett az eredménye a sok munkának" - értékelt röviden Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke. "Két hete még a lengyelországi sport jiu jutsu világbajnokságon vettünk részt, amely nagyban segítette a felkészülésünket. Ott 23 érmet szereztünk. Biztos vagyok benne, hogy az a siker is pozitívan hatott lelkileg a magyar kempósokra és így jobb teljesítményre voltak képesek az Eb-n" - tette hozzá.

Tavaly világbajnokságnak adott otthont Magyarország, akkor harmadik hellyel zárt a magyar csapat, míg az idei, törökországi vb-n másodikként végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.