Labdarúgás

Minden korosztályban lesz saját utánpótláscsapata az Újpest FC-nek

Az Újpest FC a következő szezontól már valamennyi korosztályban szerepeltet saját csapatot a magyar labdarúgó-bajnokságban.

2015.12.01 02:30MTI

"Jelentős állomáshoz érkezett az a szakmai építkezés, amely évekkel ezelőtt vette kezdetét. Már akkor egyértelmű cél volt, hogy az Újpest FC-n belül előbb-utóbb valamennyi korosztály számára adottak legyenek a minőségi utánpótlásképzés feltételei. A fokozatosság elvét betartva eleinte a felnőtt csapat működtetését stabilizáltuk, 2015 nyarától már U19-es és U17-es csapatunk is nevezett a bajnokságba - ahol kiemelkedő eredményeket érnek el -, 2016 júliusától pedig már valamennyi korosztályban lesz saját utánpótláscsapata az Újpest FC-nek." - tájékoztatta az Újpest FC hétfőn az MTI-t.

"Hisszük és tudjuk, hogy ez a jövő útja, ezért alakítottunk ki saját bázist a IV. kerületben, és ezért bővítjük folyamatosan és szisztematikusan szakmai stábunkat is. Ezzel egyidejűleg megkezdődött az a kiválasztási folyamat is, amelynek célja, hogy tehetséges, sokra hivatott gyerekek viselhessék az Újpest FC lila-fehér mezét." - zárul a közlemény.

Jelenleg az Újpest FC az U19-es másodosztályú bajnokság Közép-keleti csoportját százszázalékos mérleggel vezeti, míg az U17-es együttes a második vonal ugyanazon csoportjában a második helyen áll. Az alsóbb korosztályoknál az UTE együttesei szerepelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.