Tenisz klasszikusok

Tennis Classics - Ivanisevic könnyen, Babos nehezen nyert

A 2001-es wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic és a vasárnap Tajvanon tornagyőztes Babos Tímea is megnyerte egyes mérkőzését kedden a Papp László Sportarénában zajló, nyolcadik Tennis Classics gálán.

2015.11.24 19:28MTI

Az ászairól is híres horvát sztár - aki a szintén Budapestre érkezett Marin Cilic edzője - mindössze 27 percet töltött a pályán Pat Cash ellen. Az 1987-es wimbledoni bajnok ausztrál veterán már az első labdamenet után videóvisszajátszást követelt volna, majd nem sokkal később egy alulról, trükkösen ütött ásszal hívta fel magára a figyelmet. A kettejük közötti hét év korkülönbség aztán csakhamar kiütközött, Ivanisevic 5:1-nél már tréfásan szerválni tanította riválisát. A meccset végül egy ügyes labdaszedő kisfiú nyerte meg a horvát óriásnak 6:2-re.

"Nem volt időm bemelegedni, igaz, ha bemelegszem, akkor meg elfáradok" - magyarázkodott a meccs után Cash, míg Ivanisevic elmondta, a közelmúltban 12 kilót fogyott, úgyhogy remek formában van. Erről persze tanítványa, a tavaly US Open-győztes Marin Cilic is tehet, akivel sokat ütögetnek együtt. Ivanisevic hozzátette: annak idején másfél évig Taróczy Balázs volt az edzője, és az ő segítségével jutott be a top 10-be.

Az idei Tennis Classicson a nemzetközi szinten nagy sikert aratott IPTL (International Premier Tennis League) mintájára jelenlegi és egykori női és férfi éljátékosok részvételével öt tétmérkőzére - férfi egyes, női egyes, férfi páros, legenda egyes, vegyes páros - kerül sor. A két csapatot Cilic és Richard Gasquet vezette, az első találkozó után Cilic együttese 6:2-re elhúzott.

Következett a tavalyi wimbledoni női páros döntőjéig menetelő Babos Tímea és Kristina Mladenovic, ezúttal egymás ellen. Ez az összecsapás már jóval komolyabb iramot hozott, a trükkös megoldások mellett alaposan megfuttatta egymást a két, egyaránt 22 éves játékos. Mivel gyerekkoruk óta ismerik egymást, és párosban sok sikert értek el, ezért végig egymás mellé ültek le a pihenőknél.

A francia teniszezőnek 5:4-nél meccslabdája volt, ám a hazai kedvenc fordított, és végül 7:6 (7-5)-re győzött, majd így összegzett:

"Hosszú volt az út Tajvantól Budapestig, de mindig élvezem, ha itthon játszhatok, fantasztikus a közönség. Kikivel jövőre nem játszunk párost, mivel ő a riói olimpia miatt francia partnerrel készül, de később biztosan állunk még egymás oldalán."

A Cilic-csapat ezzel 13:8-ra vezet összesítésben, a továbbiakban a londoni bajnok Taróczy Balázs, Heinz Günthardt magyar-svájci duó 30 év után "újrajátssza" az 1985-ös wimbledoni férfi páros döntőt az ausztrál Pat Cash és John Fitzgerald ellen.

A Tennis Classics további programja:
Taróczy/Günthardt-Cash/Fitzgerald (legendák páros)
Marin Cilic-Richard Gasquet (férfi egyes)
Cilic/Babos - Gasquet/Mladenovic (vegyespáros)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.