Labdarúgó NB I

Négy és fél év után nyert Kispesten az Újpest

Az Újpest 2-1-re győzött a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában, szombaton.

2015.11.21 17:45MTI

Az Újpest legutóbb 2012 áprilisában tudta legyőzni a kispestieket, a Bozsik Stadionban pedig a mai meccset megelőzően 2011 májusában nyert.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Budapest Honvéd-Újpest FC 1-2 (0-0)
Bozsik Stadion, 2500 néző, v: Farkas Á.
gólszerzők: Bobál D. (81.), illetve Diagne (68.), Hazard (73.)
sárga lap: Botka (82.), Baráth (92.), illetve Balázs B. (11.),

Honvéd: Kemenes - Botka, Ignjatovic (Holender, 57.), Lovrics, Bobál D. - Baráth, Gazdag, Hidi (Vernes, 77.), Vasiljevic (Prosser, 65.), Kamber - Youla

Újpest: Kovács Z. - Heris, Kálnoki-Kis, Litauszki, Mohl - Bardhi, Sankovic, Balogh B., Hazard (Cseke, 89.), Balázs B. (Andric, 64.) - Diagne

Az Újpest rutinos kapusa, Balajcza Szabolcs izomfáradtság miatt kisebb pihenőre kényszerült, ezért Kovács Zoltán védte a vendégek hálóját. Eleinte sok dolga volt, mert a kispestiek jobban kezdték a találkozót, és több ígéretes helyzetet is kidolgoztak. A folytatásban már az újpestiek előtt adódott sok lehetőség, Balázs Benjámin gólt is szerzett, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

A szünet után egy ideig nem forogtak veszélyben a kapuk, leginkább a középpályán járatták a labdát a csapatok, majd a 68. percben Diagne góljával az Újpest szerzett vezetést. Kisvártatva eldöntötte a meccset a vendégcsapat, amely Kylian Hazard első NB I-es találatával megduplázta előnyét. A 81. percben Bobál Dávid révén szépítettek a kispestiek, akik a hajrában egyenlíthettek volna, ám Kovács Zoltán ebben az időszakban is remekelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.