Sporttudomány

Megfelelnek a magyar doppingellenes szabályok a WADA előírásainak

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) alapító tanácsának döntése szerint a magyarországi doppingellenes tevékenység, intézmény- és szabályozórendszer teljes mértékben megfelel a WADA előírásainak.

2015.11.20 14:26MTI
freedigitalphotos/dan

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának pénteki közleménye szerint a WADA az egyesült államokbeli Colorado Springsben tartott ülésén az úgynevezett "teljes megfelelőségi státuszt" adta Magyarországnak.

A szervezet alapító tanácsa azt vizsgálta, hogy a január 1. óta hatályos új nemzetközi doppingellenes szabályzatban előírtakat hogyan és milyen mértékben ültették át a gyakorlatba az aláírók, köztük Magyarország.

Az államtitkárság közleménye szerint "a hazai doppingellenes szabályozásnak az új előírások szerinti módosítása már 2015. január 1-jén hatályba lépett, amelyet a WADA-val lefolytatott, több hónapos egyeztetések előztek meg."

A közleményben az áll, hogy a WADA döntése azért is fontos, mert bizonyos kiemelt világversenyek magyarországi megrendezésének az egyik feltétele az előírások betartása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.