Harmadszor

Az írek is kijutottak a franciaországi Eb-re

3-1-es összesítéssel nyerték meg a párharcot, s 1988, valamint 2012 után történetük során harmadszor szerepelhetnek Eb-n.

2015.11.17 07:16MTI

Az ír labdarúgó-válogatott is kijutott a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra, miután pótselejtezős párharcának hétfői visszavágóján 2-0-ra legyőzte a vendég bosnyák csapatot.

A múlt pénteken játszott zenicai első meccsen 1-1-es döntetlent elérő írek így 3-1-es összesítéssel nyerték meg a párharcot, s 1988, valamint 2012 után történetük során harmadszor szerepelhetnek Eb-n.

A hétfő esti visszavágón büntetőből Jonathan Walters szerzett vezetést a házigazdáknak a 24. percben, majd a 70. percben megduplázta saját maga, és csapata góljainak a számát, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a párharcot.

Eredmény, pótselejtező, visszavágó:
Írország - Bosznia-Hercegovina 2-0 (1-0)

Továbbjutott: Írország, 3-1-es összesítéssel.

vasárnap játszották:
MAGYARORSZÁG-Norvégia 2-1 (1-0)
Tj.: MAGYARORSZÁG, kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.

kedden játsszák:
Szlovénia-Ukrajna, Maribor 20.45 (az első mérkőzésen: 0-2)
Dánia-Svédország, Koppenhága 20.45 (1-2)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.