Történelmi esemény

Letették az új Hidegkuti Stadion alapkövét

Az MTK alapításának 127. évfordulóján, hétfőn letették az új Hidegkuti Nándor Stadion alapkövét.

2015.11.16 15:10MTI
MTI/Balogh Zoltán

Az ünnepségen Deutsch Tamás klubelnök úgy fogalmazott: ez történelmi esemény az MTK, a játékosok és a szurkolók életében egyaránt.

"Az új Hidegkuti Stadion minden valaha élt, mai, és eljövendő MTK-s stadionja lesz" - mondta Deutsch, aki a klub egykori játékosai közül a névadó Hidegkuti Nándort, Sándor Károlyt, Lantos Mihályt, Zakariás Józsefet, illetve Zavadszky Gábort, és a csütörtökön elhunyt Fülöp Mártont külön is kiemelte.

Hozzátette: még különlegesebbé teszi az ünnepi eseményt, hogy egy nappal követ egy nagy történelmi futballsikert, a magyar labdarúgó-válogatott kijutását a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra. Az elnök ígéretet tett: bajnoki címeket, hazai kupagyőzelmeket, illetve nemzetközi sikereket ünnepelhetnek majd a klub sportolói az új stadion teltházas mérkőzésein.

Az alapkövet a klub egyik alapító tagja, Szekrényessy Kálmán ükunokaöccse, Szekrényessy Attila, valamint Deutsch Tamás, Kanta József, a felnőtt labdarúgócsapat kapitánya, illetve a klub utánpótlásának képviseletében Horváth Olivér és Pásztor Maja tette le.

A létesítményt a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau építi majd fel 6,31 milliárd forintért, 15 ezer négyzetméteren. Az új stadionban a pályát 90 fokkal elfordítják a korábbihoz képest, így az párhuzamos lesz a Hungária körúttal. A lelátókon 5322 ülőhelyet alakítanak ki, ezek közül hetvenet a mozgássérültek részére. A munkálatok a tervek szerint legkésőbb jövő augusztus 31-ig befejeződnek. A használatba vételre szeptember 16-án, az avatómérkőzésre pedig szeptember 21-én, a portugál Sporting ellen kerül sor. A lisszaboni együttes volt a kék-fehérek ellenfele a Kupagyőztesek Európa Kupájának (KEK) 1964-es döntőjében, a Sporting 1-0-ra győzött.

Az MTK labdarúgócsapata az elmúlt idényben a Budapest Honvéd, a jelenlegiben pedig a Vasas otthonában játssza hazai mérkőzéseit. Deutsch Tamás októberi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy amikor ennél a két klubnál is megkezdődnek a létesítményfejlesztési munkálatok, akkor várhatóan az új Hidegkuti Stadionban vendégeskednek majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.