Merényletek Párizsban

Szigorúbb biztonsági intézkedések a magyar-norvégon

A párizsi merényletek miatt szigorúbb biztonsági intézkedések lesznek érvényben a magyar-norvég labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezős párharc vasárnapi, budapesti visszavágóján.

2015.11.14 15:59MTI

A magyar szövetség (MLSZ) szombati közleménye szerint minden szurkoló személyazonosságát megvizsgálják a biztonsági szolgálat tagjai a 20.45 órakor kezdődő találkozó előtt, ezért arra kérnek mindenkit, hogy időben érkezzen meg a Groupama Arénához. A stadion kapuit a meghirdetettnél korábban, 18.15 órakor nyitják ki, és a beléptetésnél a jegyeket minden esetben összevetik a személyazonosító okmányokkal (ez a hivatalos okmányok mellett szurkolói kártya is lehet).

Az MLSZ felhívja a nézők figyelmét, hogy a szokásosnál szigorúbb biztonsági intézkedések miatt lényegesen megnövekszik a beléptetés ideje.

"Fontos, hogy senki ne próbálkozzon más jegyével belépni, mert azokat, akik nem a saját nevükre szóló belépővel próbálnak a stadionba bejutni, a biztonsági személyzet átadja a rendőrségnek - áll a közleményben. - Javasoljuk, hogy a szigorú ellenőrzések miatt lehetőség szerint senki ne vigyen be a lelátóra magával táskát. Felhívjuk a figyelmet, hogy a mérkőzés során, vagy a lefújás után a pályára lépni tilos, ezt a jogszabályok szigorúan büntetik" - olvasható a magyar szövetség honlapján.

Az európai szövetség (UEFA) szombaton hivatalos közleményben fejezte ki együttérzését Franciaországnak a párizsi terrortámadások miatt, egyben megerősítette, hogy a következő napokban minden tervezett mérkőzést megrendeznek. Az UEFA versenyrendszerében rendezendő mérkőzések egyperces néma megemlékezéssel kezdődnek, a játékosok gyászszalaggal a karjukon lépnek pályára. A magyar kormány vasárnapra nemzeti gyásznapot rendelt el, a Groupama Arénában ennek megfelelő körülmények között várják a szurkolókat a pótselejtezőre.

A Magyarország-Norvégia Európa-bajnoki pótselejtező előtti gyászszünettel a párizsi áldozatok mellett a napokban tragikusan fiatalon elhunyt válogatott kapusra, Fülöp Mártonra, valamint az Aranycsapat keretének tagjára, Várhidi Pálra is emlékeznek.

A magyar válogatott - amely az 1986-os világbajnokság óta nem vett részt nagy nemzetközi tornán, Európa-bajnokságon pedig legutóbb 1972-ben szerepelt - csütörtökön 1-0-ra megnyerte a párharc első, oslói mérkőzését.

A szombat reggeli rendőrségi közlés szerint legalább 127 halálos áldozata van a fegyveresek és pokolgépes merénylők által párizsi éttermekben, koncertteremben, stadionban elkövetett véres támadásoknak, amelyeket Francois Hollande francia elnök példa nélküli terrortámadásnak nevezett. A sebesültek száma legkevesebb 180, közülük 80-nak életveszélyes az állapota. A merénylők azonosítása folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.