Foci

Ronaldo szerint Messié lesz az Aranylabda

"Úgy gondolom, idén Messi nyer. Az ilyen jellegű díjak odaítélése ugyanis a szavazatoktól függ."

2015.11.13 20:15MTI

Cristiano Ronaldo szerint januárban Lionel Messi kapja majd a FIFA-Aranylabdát. "Úgy gondolom, idén Messi nyer. Az ilyen jellegű díjak odaítélése ugyanis a szavazatoktól függ." - mondta a portugál sztárfutballista egy brit tv-műsorban, amely szombaton kerül majd adásba.

Ahogy fogalmazott: a bajnoki címek megnyerése vagy a diadal a Bajnokok Ligájában a játékosok teljesítménye, a voksolók akaratát azonban nehéz befolyásolni.

"Valószínűleg életem legjobb szezonját játszottam, a legeredményesebb góllövő voltam Európában, de minden a szavazatoktól függ. Ezt egy kicsit nehéz elviselni, de azért nem emésztem magam. Többször is elmondtam már: soha nem gondoltam, hogy én háromszor is nyerni fogok." - mondta Ronaldo.

A Real Madrid támadója 2008 és 2013 után januárban ismét elnyerte az immár összevont FIFA-Aranylabdát, 2014-es teljesítményéért. A díj következő győztesét január 11-én, a zürichi gálán hirdetik ki. Az argentin Messi, aki eddig négyszer volt kitüntetett (2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben), idén triplázott az FC Barcelonával, azaz a spanyol bajnokság és kupa mellett a BL-ben is a csúcsra ért.

Ronaldo megjegyezte: nem rivalizál dél-amerikai kollégájával. "Jó a kapcsolat közöttünk. Nem vagyunk barátok, de tiszteljük egymást" - mondta a 30 éves futballista.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.