Medence

Rövidpályás úszó Eb - Részvételi rekord lesz Izraelben

A nevezések alapján okkal számolnak rekordjelenléttel a december 2. és 6. között Netanyában esedékes Eb-n, amelyet 25 méteres medencében rendeznek meg.

2015.11.11 17:56MTI

Részvételi csúcsot jelentően 47 ország úszói indulnak az idei rövidpályás Európa-bajnokságon Izraelben.

Az 52 országot összefogó kontinentális szövetség, a LEN szerdai hírlevele szerint a nevezések alapján okkal számolnak rekordjelenléttel a december 2. és 6. között Netanyában esedékes Eb-n, amelyet 25 méteres medencében rendeznek meg.

Rövidpályán ez lesz a 18. úszó Eb, ahol a magyar válogatott is szerepel, Kiss László szövetségi kapitány számítása szerint 20-22 fővel. A LEN közleményében külön is megemlítette, hogy a magyar csapatban a nyári, nagymedencés kazanyi világbajnokság aranyérmesei közül Hosszú Katinka és Cseh László is ott lesz az indulók sorában.

A hírlevélben azt is rögzítették, hogy az Európa-bajnokság pénzdíjas, a LEN 220 ezer eurót oszt szét a 12 legjobb eredményt elérő versenyző között.

Újdonság a korábbi hasonló viadalokhoz képest, hogy ezúttal nem négy, hanem ötnapos lesz az Európa-bajnokság. A 2013-ban avatott netanyai uszodába két és fél ezren férnek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.