Magasztos élmények

Klein Dávid: a létezés határmezsgyéjén jártam a Manaszlun

A 8156 méter magas nepáli hegyet oxigénpalack és serpák támogatása nélkül hódította meg a hegymászó.

2015.10.22 13:13MTI

A létezés határmezsgyéjén jártam a Manaszlu megmászása közben - mondta el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában Klein Dávid alpinista.

A 8156 méter magas nepáli hegyet oxigénpalack és serpák támogatása nélkül meghódító hegymászó hozzátette, hogy a csúcsélményt nem a Manaszlu legtetejére érve tapasztalta meg, hanem egy órával korábban a csúcsgerincen, ahol végignézhette a napfelkeltetét.

Klein Dávid kitért arra is, hogy mivel rendkívül szűk "időjárási ablak" állt a hegyen lévő alpinisták rendelkezésére, a főcsúcs alatt összetorlódtak a hegymászók, libasorban lehetett csak haladni.

"Palack nélkül mozogtam - körülöttem szinte mindenki palackkal mászott - ezért nagyon fáztam" - jegyezte meg.

A tervei szerint jövőre az Annapurnán próbálkozó hegymászó hangsúlyozta, hogy nem "gyűjtögeti" a csúcsokat, egyszerűen szeretne szép hegyeken mozogni és magasztos élményeket átélni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.