Beruházás

Kosárlabdacsarnok építése kezdődött Oroszlányban

Egy nemzetközi előírásoknak megfelelő kosárlabdacsarnok alapkövét tették le kedden Oroszlányban, az egymilliárd forintos beruházás egy év alatt készül el.

2015.10.14 00:30MTI

A munkálatok költségeiből 706 millió forint társasági adó (TAO) támogatásból származik, a fennmaradó részt az önkormányzat biztosítja - mondta el az alapkő letétele előtt Lazók Zoltán (MSZP-DK-Együtt) polgármester.

A négyezer négyzetméter alapterületű épület a régi sportcsarnok mögött épül meg, a létesítményben a négyoldalú lelátón összesen 1465 néző foglalhat helyet.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke köszöntőjében szólt arról, hogy a TAO-támogatásoknak köszönhetően négy év alatt 22 ezerről 45 ezerre nőtt az igazolt kosárlabdázók száma.

A TAO-ból a sportág közel hétmilliárd forintos támogatáshoz jut évente, ennek kétharmadát utánpótlásra, egyharmadát létesítményfejlesztésre fordítják.

Az MKOSZ száznál több tornatermet újított fel, emellett belefogott több csarnok építésébe, melyek közül a pannonhalmi és a nyíregyházi beruházás már befejeződött - ismertette az elnök.

Beck Ferenc, a beruházó Oroszlányi Sportegylet vezetője az MTI-nek elmondta, a városban 1958 óta van kosárlabda-szakosztály, mely hosszú ideig az első osztályban szerepelt. A városban 300 gyerek kosárlabdázik versenyszerűen, az egyesület 15 csapattal vesz részt a korosztályos bajnokságokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.