Kézilabda

Zdravko Zovko lett a Dunaújvárosi Kohász KA vezetőedzője

A 60 esztendős Zovko jól ismeri a magyar kézilabdázást, a Veszprém férfi csapatát 2002-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette.

2015.10.12 14:48MTI

A horvát Zdravko Zovkót nevezték ki a Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapatának vezetőedzőjévé.

Amint az a hétfői sajtótájékoztatón elhangzott: a megbízatása a szezon végéig szól.

Elődjét, Mátéfi Esztert múlt csütörtökön mentették fel. A klubvezetés szerint "a mindenki által tanúsított legjobb szándék ellenére megtorpant a csapat fejlődése, alábbhagyott a korábbi lelkesedés, az elbizonytalanodás jelei mutatkoztak a pályán és a pályán kívül egyaránt, és ezért cselekedni kellett". Azóta György László utánpótlás vezetőedző irányította az együttest.

A 60 esztendős Zovko jól ismeri a magyar kézilabdázást, a Veszprém férfi csapatát 2002-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette, de szóba került a neve a női válogatott szövetségi kapitányi jelölésénél is, sőt, segítette a győriek kézilabdasuliját. Dolgozott hazája női válogatottjának élén és az 1996-ban olimpiai bajnok férfi válogatott mellett, illetve a Podravka Koprivnicánál és az orosz Zvezda Zvenyigorodnál is.

Edzőként kétszeres BEK-győztes, többszörös horvát, olasz, szlovén és magyar bajnok, illetve kupagyőztes, játékosként pedig - még jugoszláv színekben - 1984-ben ötkarikás aranyérmes volt, ezen kívül világbajnoki ezüstérmes.

Zovko első tétmérkőzése a Dunaújváros kispadján jövő vasárnap lesz, amikor is a tabellán ötödik Kohász az éppen előtte álló, szintén 10 pontos Siófokot fogadja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.